Pelaajakehitys prioriteettina

Talvisarjan uniikki ottelukonsepti on kehitetty ammattivalmentajien toimesta pelaajakehitystä tukemaan. Korkea intensiteetti ja nopeat tilanteet haastavat päätöksentekoa ja takaavat jalkapallosuoritusten suuren määrän.

Ottelut käydään normaalia pienemmällä kentällä ja jokainen matsi on jaettu neljään jaksoon. Jaksojen välissä olevalla 30 sekunnin tauolla on mahdollista ohjeistaa pelaajia ja tehdä vaihtoja. Jokaisen pelaajan tulee pelata vähintään kaksi jaksoa, sillä pelaajakehitys on keskiössä.

Pelitapa on optimoitu jalkapallotaitoja sekä päätöksentekoa kehittäväksi. Pelaajat hyötyvät ahtaasta tilasta sekä havainnoinnin että henkilökohtaisen taidon parantumisen kannalta. Suorituksia tulee jokaiselle lyhyessä ajassa paljon, mikä nostaa itseluottamusta ja lisää intoa osallistua peliin aktiivisena toimijana.

JäPS Talvisarja ja JäPS Talviturnaukset pelataan Logisnext Areenalla ja alustana on tekonurmi. Halli on kiinteärakenteinen, joten lämpötila pysyy mukavasti +13 paikkeilla. Olosuhteet jalkapallon pelaamiseen ja siinä kehittymiseen ovat siis talvellakin priimaa.