Otteluennakko EPS - JäPS (29.4.2023)

26.4.2023

JäPS Naisten Edustus aloittaa kauden lauantaina Espoossa

Joukkue leireili viikonloppuna Järvenpäässä.

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Lauantaina 29.4. Espoonlahden tekonurmella klo 15.00 pelattava ottelu EPS-JäPS aloittaa järvenpääläisten tämänvuotisen kauden Naisten Kakkosessa

JäPS Naisten Edustusjoukkue on uudistunut monelta osin viime kauteen verrattuna. Päävalmentajana aloitti kahdella edelliskaudella NJS:n Kansallisen liigan joukkuetta luotsannut Mikko Ranta. Myös pelaajistossa on tapahtunut jonkin verran muutoksia. Edellisen kauden perusrunko on pysynyt varsin hyvin kasassa, minkä lisäksi mukaan on saatu mukavasti pelaajia eri pelipaikoille, mikä lisää samalla myös pelipaikkakohtaista kilpailua. Seuran omista junioreista edustusjoukkueeseen on nostettu useampi viime kaudella B-
junioreissa pelannut ja kolme viime kaudella JäPSiä C-junioreissa edustanutta pelaajaa.

"Joukkue sekä joukkueen pelitapa on uusiutunut paljon. Olemme rakentamisvaiheessa joukkueen pelaamisen ja muun toiminnan suhteen. Joukkueen tuloksellinen minimitavoite on sarjapaikan säilyminen, mutta jokaista ottelua lähdetään voittamaan ja joukkueella on siihen myös hyvät mahdollisuudet", kertoo joukkueen päävalmentaja Mikko Ranta muutama päivä ennen kauden avausottelua.

JäPS on pelannut talven harjoituskaudella useita pelejä sekä 1. että 2. divisioonan joukkueita vastaan. Harjoituspelit ovat palvelleet uudistetun joukkueen yhteen hitsautumista ja uuden pelitavan omaksumista. Kuten aina pitkän treenikauden jälkeen, odottaa joukkue kauden alkua innolla.

"Oma ja koko joukkueen harjoituskausi on sujunut hyvin. Joukkueena pelitapamme on kehittynyt sekä joukkuehenki on hyvä ja tekeminen on kivaa", summaa edustusjoukkueen Hilla Leistola omia ja joukkueen ajatuksia kauden kynnyksellä.

Kauteen valmistavalle leirille osallistui 21 pelaajaa.
Hilla Leistola palasi kasvattiseuraansa JäPSiin vietettyään useamman vuoden HJK:n organisaatiossa.

JäPS pelaa kotipelinsä Lukion tekonurmella

Ensimmäinen kotiottelu koittaa perjantaina 5.5., kun kotikentällemme saapuu vieraaksi FCFJ Porvoosta.

  • Naisten Kakkonen jakautuu kolmeen lohkoon. JäPS pelaa lohkosssa B, jonka muut joukkueet
    ovat pääasiassa Etelä-Suomesta, poikkeuksena JyPK/2 Jyväskylästä ja FC Hertta Joensuusta.
  • Naisten Kakkonen pelataan kesän aikana kaksinkertaisena sarjana, jossa lohkovoittajat ja paras toiseksi sijoittunut karsivat kahdesta paikasta Naisten Ykköseen kaudelle 2024. Nousukarsinta pelataan kaksiosaisina otteluina ja otteluparit arvotaan. 
  • Naisten Kakkosesta putoaa lohkoissa 9. ja sitä heikommin sijoittuneet joukkueet.