Otteluennakko JäPS - FC Espoo (19.5.2023)

16.5.2023

Kontun viime sunnuntaina kellistänyt JäPS jatkaa pelejään ensi perjantaina. 

Sarjan toisessa kotiottelussaan sinipaidat emännöivät FC Espoota.

Viime viikolla kohdatun Kontun ohella FC Espoo lienee tulevan kauden vastustajista JäPSille vähiten tuttu. Edellisen kerran joukkueet ovat kohdanneet Kakkosessa vuonna 2019 harmillisen laihoin tuloksin. Tuolloin JäPS hävisi molemmat ottelut selvästi.

Viime kauden päätteeksi FC Espoo löytyi Kakkosen A-lohkon sijalta kolme ja he ovat viihtyneet Kakkosessa jo useamman perättäisen kauden ajan vaihtelevalla menestyksellä. Kaudella 2021 FC Espoo oli mukana nousukarsinnoissa, mutta hävisi rangaistuspotkuilla Ykköseen nousseelle KuFulle.

Tällä kaudella päävalmentajaksi nousseen Christian Frederic Dauberin joukkueen otteet ovat alkukaudesta jättäneet toivomisen varaa. Joukkue on kohdannut sarjassa HIFKin, VJS:n ja Valtin saavuttamatta yhtään pistettä ja maalitilinkin saldo näyttää vielä pyöreää nollaa.

Ennakkoon huomio kiinnittynee erityisesti siihen, pystyykö JäPS pelaamaan ehjän 90 minuuttisen. Kahdessa ensimmäisessä ottelussaan JäPS ei  pystynyt pitämään haluamaansa pelirytmiä ottelun loppuminuuteille saakka. Kontua vastaan pelatussa ottelussa tilanne oli jo parempi.

"Lähtokohta perjantaille on se, että yritetään jatkaa siitä, mihin Kontu-pelissä jäimme. Uuden pelityylin kanssa on ollut pieniä ongelmia, mutta uskon asian korjaantuvan seuraavaan peliin", joukkueen valmentaja Samuel Ruohonen toteaa.

Perjantaina nähtävästä FC Espoosta hän ei sen sijaan juuri pukahda: "Arvailuun vastustajasta ja muusta en tässä vaiheessa halua ryhtyä, pidetään fokus tiukasti omassa tekemisessä ja pelin kehittämisessä."

Joukkueen pelaajatilanne on hyvä, isompia loukkaantumisia ei ole. Perjantain kokoonpano selvinnee vasta viimeistelyharjoitusten jälkeen.

JäPS - FC Espoo perjantaina 19.5.2023 Lukion tekonurmella klo 19:00