Pelisäännöt

PELISÄÄNNÖT KAUDELLE 2019


Pelaajat

1. Nautimme jalkapallosta ja teemme siitä pelaajien ja valmentajien kanssa yhdessä hauskan harrastuksen.
2. Hoidamme ensin koulu- ja kotitehtävät ja harrastamme sen jälkeen jalkapalloa.
3. Meidän joukkueessa kannustamme sekä innostamme toisiamme ja osaamme käyttäytyä hyvin.
4. Olemme hyviä ja tasapuolisia kavereilta kaikkien kanssa. Emme koskaan yritä vahingoittaa emmekä loukata oman tai muiden seurojen pelaajia sanoilla tai teoilla, kiinnitämme huomiota myös sosiaalisessa mediassa julkaisemaamme materiaaliin. Emme kiusaa ketään myöskään SOMEssa vaan keskitymme hyviin asioihin.
5. Treenaamme ja pelaamme täysillä mutta sairaana ja loukkaantuneena lepäämme.
6. Olemme ajoissa paikalla ja huolehdimme itse omista varusteistamme, jotta meidän kanssa on kiva lähteä peleihin ja turnauksiin.
7. Haluamme oppia lisää jalkapallosta ja annamme muillekin mahdollisuuden oppimiseen. Valmentajan puhuessa kuuntelemme. Pelaamme pelit ja teemme kaikki harjoitukset innolla parhaamme yrittäen, vaikka ne olisivat välillä vaikeita ja rankkojakin.
8. Ymmärrämme, että kaikki pelipaikat ovat tärkeitä ja pelaamme mielellämme eri pelipaikoilla. Haluamme myös kokeilla eri pelipaikkoja, niin maalivahtina olemista kuin pelaamista puolustuksessa ja hyökkäyksessäkin.
9. Voimme aina kysyä valmentajilta, joukkueenjohtajalta, huoltajilta ja vanhemmilta apua, jos jokin asia jalkapalloharrastuksessa mietityttää.


Vanhemmat ja vastuuhenkilöt

1. Pelaaja on tärkein, kaikkia kannustetaan, kaikki saavat kehittää taitojaan rauhassa. Leikinomaisuus säilytetään vaikka tehdään tosissaan töitä. Voittaminen on kivaa muttei tärkeintä.
2. Sairaana ei jalkapalloa harrasteta.
3. Koulu on ykkönen. 
4. Kaikki liikunta on hyvästä. Autamme liikunnallisen elämäntavan muodostumisessa.
5. Osallistun mahdollisuuksieni mukaan joukkueen toimintaan. 
6. Vanhemmilla kolmen koon ohjelma: kannusta, kannusta, kannusta. Annetaan valmentajien valmentaa ja tuetaan valmentajien ratkaisuja. Tarvittaessa palaute ja/tai kritiikko valmentajille ja joukkueenjohdolle kahden kesken/sähköpostilla.
7. Peleissä vanhemmat kannustavat vaihtopenkkiin nähden eri puolelta kenttää.
8. Kiroilu, päihteet ja tupakointi eivät kuulu kentän laidalle.
9. Kohtelemme kaikkia suvaitsevasti ja tasapuolisesti. Annamme kritiikin rakentavasti ja keskustelemme avoimesti. Kannustamme pelaajia hyvään ja reiluun käytökseen.
10. Pyrimme täsmällisyyteen kaikissa aikatauluissa.
11. Jalkapallo on joukkuelaji. Kannustamme pelaajia pelaamaan joukkueena.