Säännöt 5v5 peleihin

Kenttä
Auto-Arita Areena, Kentän koko 28 x 20 metriä, alusta kumirouheinen tekonurmi.

Maalit
Nappulamaalit 2 x 5 metriä.

Peliaika
1 x 30 min

Pelipallo
Jalkapallo koko 3.

Pelaajamäärä
Pelaajien enimmäismäärää 5v5-turnauksessa on 10.

Vaihdot
Vaihdot ovat edestakaiset lentävät ja suoritetaan keskiviivan kohdalta. 

Noudatetaan tasapuolisen peluuttamisen periaatetta.

Pelialue

Mikäli pallo osuu hallin kattoon ja muuttaa suuntaa haitallisesti seurauksena on sivurajaheitto tai sivurajapotku/kuljetus sarjasta riippuen.

Maalivahdin avaus

5v5 pelin voi avata mistä tahansa osasta rangaistusaluetta potkaisemalla maasta tai heittämällä. Pelissä olevan pallon maalivahti saa potkaista käsistään.

Vetäytyminen

5v5 peleissä maalipotku tai -heittotilanteissa (kun pallo menee päädystä yli) noudatetaan vetäytymiskäytäntöä, jolloin vastustajajoukkue vetäytyy puolen kentän tasolle ja voi aloittaa puolustamisen, kun hyökkäävä joukkue on avannut pelin.

PT9 sarjoissa ei ole vetäytymistä.

Sivuraja

5v5 pelissä rajaheiton tilalla on rajasyöttö tai kuljetus peliin PT8 ja nuoremmissa ikäluokissa. Rajasyötössä tai kuljetuksessa pallo on lähtötilanteessa viivan päällä. Rajasyötöstä ei voi tehdä ensimmäisellä kosketuksella suoraan maalia. Vastustajajoukkueen on oltava vähintään 5,5 metrin etäisyydellä suorituspaikasta. Pelaaja voi syötön sijaan myös lähteä itse kuljettamaan.

PT9 ikäluokasta alkaen on käytössä normaali rajaheitto.

Yli-ikäisyys
Tyttöjoukkueet voivat osallistua vuotta nuorempien poikien sarjaan.

Lisäpelaaja

Joukkue saa ottaa kentälle yhden lisäpelaajan, kun vastustaja johtaa vähintään viidellä (5) maalilla. Etu menetetään eron vähentyessä kahteen (2) maaliin.

Palkinnot

Turnauksessa jokainen joukkue palkitaan mitaleilla.

Peruutus 

Ilmoittautumisen voi peruuttaa kuluitta 30 vrk ennen tapahtumaa. Pidämme puolet ilmoittautumismaksusta, mikäli peruutus tehdään 14-30 vrk ennen tapahtumaa, sekä kokonaan jos peruutus tehdään alle 14 vrk ennen tapahtumaa.