JäPSin pelaajia Palloliiton Helmari- ja Huuhkajaturnauksissa

4.8.2020

Helmari- ja Huuhkajaturnaukset ovat Suomen Palloliiton uusia vuonna 2017 aloitettuja pelaajakehitystapahtumia, joissa yhdistyvät pelaajatarkkailu, valmennusosaamisen kehittäminen ja nuorten urheilijaksi kasvun tukeminen.

Turnaukset ovat osa vuoden aikana toteutettujen Helmari- ja Huuhkajapäivien tapahtumaketjua ja osa suomalaisen jalkapalloilijan pelaajapolkua. Tapahtumat antavat työkaluja pelaajien laadukkaaseen arkiharjoitteluun.

Kesän Helmariturnaus on yksi futiskesän huippuhetkiä. Kohokohta, näytön paikka. Paljon kohtaamisia ja intohimoisten futisihmisten keskusteluja Eerikkilässä on luvassa. Tänä vuonna Helmariturnaukseen osallistuvat pelaajat olivat syntyneet pääosin 2005.

Pelaajat turnaukseen valittiin Palloliiton tyttöjen aluevalmentajien toimesta, pelaajatarkkailun perusteella. Eerikkilään saapui alueellisesti jaettuna kymmenen joukkueellista pelaajia. Myös Helmariturnauksen joukkueiden valmentajat olivat aluevalmentajien valitsemia. Tapahtuma on laaja-alainen koulutus- ja oppimistapahtuma, huippuolosuhteissa.

Järvenpään Palloseurasta Helmariturnauksessa pelasi Heidi Jäske, jonka joukkue Team Hyyrynen sijoittui turnauksessa kolmanneksi.

Turnauksen verkkosivu löytyy osoitteesta https://www.palloliitto.fi/maajoukkueet/tytot/helmariturnaus

Vuonna 2006 syntyneiden poikien Huuhkajaturnaus pelataan Eerikkilässä 6.-9.8. ja JäPSistä mukaan on valittu Team Arajuuren joukkueeseen kuusi poikaa: Thomas Justin, Zongli Cao, Samuel Alasara, Eetu Dits, Konsta Kananen ja Veeti Kaukoranta. Lisäksi varalle on valittu Jaakko Sivunen ja Kasimir Kuoppamäki.

Turnauksen verkkosivu löytyy osoitteesta https://www.palloliitto.fi/maajoukkueet/pojat/huuhkajaturnaus