Veera Jääskä ja Jaakko Sivunen Palloliiton UEFA A malliryhmäleirillä

5.7.2022

JäPSiläisiä on jälleen valittu Palloliiton tapahtumiin. Eerikkilässä on meneillään UEFA A malliryhmäleiri, jonka valmentajina toimivat UEFA A-koulutuksessa olevat valmentajat. Poikien U17 ryhmässä on mukana JäPSin B-pojista Jaakko Sivunen. Tyttöjen U16 ryhmässä puolestaan JäPSin lippua pitää korkealla Veera Jääskä, jolla on jo kokemusta useammasta Palloliiton tapahtumasta. 

Maajoukkuevalmentajat katsastavat leirillä pelaajia tuleviin tapahtumiin. Poikien U17 päävalmentaja Erkka V. Lehtolan mukaan leirille on valittu tällä kertaa myös pelaajia, jotka eivät ole maajoukkuevalmentajille ennestään niin tuttuja eli seurattavien pelaajien rinkiä on haluttu laajentaa. Kilpailu leiripaikoista on kovaa ja leirivalinnat ovat aina mahtavia saavutuksia pelaajille. Aina yhtä hienoa nähdä jäpsiläisiä kantamassa Suomi-logoa! Onneksi olkoon, Veera ja Jaakko ja tsemppiä leirille! 

Palloliiton pelaajakehityspolku tähtää pelaajien kehittämiseen aluejoukkuetoiminnan kautta ensin nuorten maajoukkueisiin ja lopulta A-maajoukkueisiin. Aluejoukkuetoiminnassa ovat mukana 15-16-vuotiaat pelaajat eli seuraavan vuoden aikana alueleireille kutsutaan 2007-2008 syntyneitä pelaajia. Maajoukkuetoiminta käynnistyy 15-vuotiaana. Pelaajakehityksen tavoitteena on kasvattaa pelaajia, jotka ovat urheilullisia, ahkeria ja kilpailullisia sekä ymmärtävät peliä ja ovat aloitteellisia. Huipulle päästäkseen pelaajan pitää olla valmis tekemään kovempaa töitä kuin ryhmä keskimäärin, keskittyä huolellisesti, pystyä sietämään toistoja ja tylsyyttäkin, syttyä kilpailusta itseään ja toisiaan vastaan, sekä olla valmis kysymään neuvoja ja ottamaan palautetta vastaan valmentajilta.  Hyviä ominaisuuksia monellakin elämän alueella! 

Lisätietoa Palloliiton pelaajakehityspolusta löydät Palloliiton sivuilta: 

https://www.palloliitto.fi/maajoukkueet/nuorten-maajoukkueet