JäPS-kasvatti Aino Martikainen siirtyy Yhdysvaltojen kentille

31.8.2021

Järvenpään Palloseuran kasvatti ja Tikkurilan Palloseuraa marraskuusta 2015 alkaen edustanut Aino Martikainen (s. 2000) siirtyy USA:han New Hampshireen Franklin Pierce Universityn (FPU) yliopistojoukkueeseen. 

– Olen tosi innoissani uudesta haasteesta, vaikka tietysti jännittää lähteä uuteen ympäristöön kauas perheestä ja ystävistä. Toki harmittaa jättää kausi TiPSin kanssa kesken, mutta en halunnut jättää tällaista tilaisuutta käyttämättä. USAssa opiskelun ja urheilun yhdistäminen on tehty helpoksi, ja odotankin kehittyväni mahdollisimman paljon, pohtii Martikainen pari viikkoa ennen muuttoa Yhdysvaltoihin.

Martikaisen kasvattajaseura on Järvenpään Palloseura JäPS, jonka riveissä hän aloitti jo jalkapallokoululaisena esikoulua käydessään. Oman ikäluokkansa joukkueiden lisäksi hän pelasi JäPSissä B-tyttöjen SM-sarjaa kaudella 2015.

Marraskuussa 2015 Martikainen siirtyi Tikkurilaan B-ikäluokasta alkaen ollen mukana kaudella 2016 TiPS/FC Halikko yj:ssä, joka pelasi B-tyttöjen SM-sarjaa. Kaudella 2017 joukkueella oli kova urakka, sillä tuolloin jo yksinomaan TiPS-pelaajista koostunut joukkue pelasi ikäluokkansa SM-sarjan lisäksi myös naisten ykköstä. Kauden päätteeksi joukkue saavutti B-tyttöjen SM-sarjassa pronssia ja nosti TiPS-värit Naisten Liigaan.

Martikainen on pelannut liigassa tähän mennessä 69 ottelua tehden niissä yhteensä 4 maalia.

- Aino on ahkera ja tunnollinen harjoittelija. Hänen pelikäsityksensä ja tekniikkansa on kehittynyt paljon viime vuosina. Olen onnellinen, että Aino pääsee nyt opiskelemaan ja pelaamaan USAhan. Itselläni on lämpimät muistot Franklin Piercestä, sillä opiskelin siellä itsekin lähdettyäni Suomesta Yhdysvaltoihin yliopistoon, toteaa päävalmentaja Pauliina Miettinen.

Jalkapallon ohessa Martikainen on opiskellut yhden lukuvuoden ajan logopediaa Helsingin yliopistossa.

- Valitsin alustavasti pääaineeksi psykologian. Opiskelin jo vuoden Suomessa yliopistossa puheterapeutiksi ja psykologian opintoja tarvitaan myös siihen tutkintoon, jos joskus vielä jatkan opintojani Suomessa, kertoo Martikainen opiskelusuunnitelmistaan.

Lähde: Tikkurilan Palloseuran tiedote