JäPSiläiset tutuksi: Marjo Hellberg

13.3.2024

Toimistolla juhlittiin viime viikolla seuran hallintopäällikön Marjo Hellbergin 60-vuotissyntymäpäivää.  Marjo on JäPS-vuosiensa varrella kohdannut tuhansia jalkapalloilijoita ja nähnyt, kuinka jalkapallo harrastuksena koskettaa ja yhdistää ihmisiä. Marjolta lähtee tervetulotoivotus lähes kaikille seurassa aloittaville pelaajille ja moni käytännön asia ikäluokkien arjessa kulkee hänen kauttaan, joten tutustutaanpa tähän meidän kaikkien arjessa vaikuttavaan, pitkäaikaiseen jäpsiläiseen hieman paremmin.  

Marjo on tullut JäPSin toimintaan mukaan perinteistä reittiä, eli omien lastensa harrastuksen kautta. 2000-luvun alkuvuosina vanhempainillassa etsittiin ikäluokkavastaavaa nuorimpien tyttöjen kokoomaikäluokasta erkaantuvaan T95:een. Marjo lupautui ottamaan tehtävän vastaan vuoden vaihteeseen asti. Vuosiluku taisi jäädä määrittelemättä, sillä Marjo on viihtynyt tyttö- ja naisfutiksen parissa vapaaehtoistehtävissä siitä lähtien, ja hän toimii edelleenkin naisten edustusjoukkueen joukkueenjohtajana. 

Harrastuksesta tuli sittemmin työ vapun tienoilla vuonna 2010, jolloin Marjo aloitti JäPSissä päätoimisena työntekijänä. Tuohon aikaan päätoimisuus oli urheiluseuroissa harvinaisuus, ja toimenkuva käsittikin suunnilleen kaiken muun paitsi valmennuksen. Nykyisin Marjon päätehtäviä seuran hallintopäällikkönä ovat jäsenhallinto ja ikäluokkien tuki eli ikäluokkavastaavien, taloudenhoitajien, joukkueenjohtajien ja varustevastaavien koulutus ja neuvonta monissa ikäluokan hallinnointiin liittyvissä asioissa. Järjestelmät ovat nykyisin erottamaton osa myös seuratoimintaa, joten MyClub, Netvisor, Taso ja Pelipaikka ovat jokapäiväisiä työvälineitä, ja Marjolta löytyykin useimmiten apu ikäluokkien järjestelmäpulmiin. Lisäksi tehtäviin kuuluu seuran taloushallintotehtäviä, esim. seuramaksujen laskutus ja valmennuspalkkioiden hallinnointi, varusteasioita, avustushakemuksia ja paljon muuta. 

- Parasta tässä työssä ovat ihmiset, Marjo toteaa. Työvuosiin onkin mahtunut monenlaisia kohtaamisia iloissa ja suruissa, häitä, hautajaisia ja jopa JäPS-vauvoja. Seura-arki on pitänyt kiireisenä monin eri tavoin, milloin on järjestetty majoitusta sitä tarvitsevalle valmentajalle tai liimattu talkoilla tekonurmea nyt jo käytöstä poistuneella Harjulan kentällä. Marjo peräänkuuluttaakin talkoohenkeä koko seuran toimintaan, ja yhdessä tekeminen, esim. varainhankinta joukkueelle erilaisilla talkoilla, on yksi tärkeä keino hillitä harrastamisen kustannuksia. Harrastamisen mahdollistaminen kaikille on Marjon sydäntä lähellä oleva teema, ja hän hoitaakin seuran stipendirahastoa sekä yhteyksiä avustusjärjestöihin. Esimerkiksi soveltavan jalkapallon joukkueemme Vaparin toiminta ei olisi mahdollista ilman joukkueelle hankittuja avustuksia. 

Lämpimät onnittelut Marjolle merkkipäivän johdosta, ja iloa ja elämyksiä tuleville vuosille! 


Teksti: Marika Hagelin
Kuva: Sofi Heikkilä