Kehitystä kehujen kautta - Scoreboard Soccer

20.3.2024

JäPS on ottanut käyttöön uuden harjoitus- ja materiaalipankin! 

Scoreboard Soccer antaa keinoja lasten motivaatiotason nostamiseen ja liikkeen lisäämiseen hauskojen ja luovien pienpelien kautta. Pelejä yhdistää tulostaulu, Scoreboard, joka kannustaa yllättävinkin keinoin pelaajia yrittämään parhaansa loppuun asti. Lisäksi erilaiset leikit ja kikat auttavat valmentajia pitämään vauhdikkaiden lasten huomion ohjeiden kuuntelussa ja uuden oppimisessa. 

JäPSissä Scoreboard Soccer tulee olemaan aktiivisessa käytössä 9-vuotiaiden ja nuorempien ikäluokissa. Pelejä hyödynnetään myös vanhempien junnujen haaste- ja harrasteryhmissä sekä joukkuehengen nostatuksessa vaikkapa aikuistenkin joukkueissa. 

"Pienpelit tuovat loputtomasti hyötyjä nuorten pelaajien kehitykseen. Paranna oppimisprosessia entisestään pelaamalla Scoreboard Soccer® -pelejä. David Baird kehittämä Scoreboard Soccer® esittelee hauskan ja motivoivan aktiviteetin pienpeleihin. Tämä aktiviteetti toimii tulostauluna."

Kuvaus Scoreboard Soccerin nettisivuilta.

Scoreboard Soccer on jo otettu käyttöön valmennuspäällikkö Samuli Kukkosen toimesta. "Lapset ovat nauttineet uudesta tavasta tuoda kilpailua ja haastetta tuttuhin harjoituksiin mukaan", hän kertoo. Samuli kokee harjoituspankin olevan valmennukselle oiva työkalu, sillä se auttaa tuomaan lisäboostia harjoitteisiin ja helpottaa ohjelman soveltamista treenien väliin. Tulostaulun lisääminen loppupeleihin auttaa varsinkin harrastetason ryhmiä, kun pisteitä voi saada muutenkin kuin maaleja tekemällä. "Nemoa etsimässä on hyvä esimerkki hauskasta ja innostavasta tulostaulusta. Maalin tehnyt pelaaja pääsee etsimään piilottelevaa Nemoa tötsäkasasta, ja joukkue voi voittaa pelin tekemällä enemmän maaleja tai löytämällä Nemon", Samuli maalailee.

Valmentajat saavat ohjeet materiaalipankin käyttöönottoon valmennuspäälliköiltä ja sisältöihin voi käydä tutustumassa kuka vain TÄÄLLÄ, sillä osa harjoitteista on vapaasti katseltavissa.