Kohti kautta 2024: Keskuskentän remontti alkaa

20.9.2023

Järvenpään legendaarisen Keskuskentän uudistaminen on vihdoin edennyt siihen pisteeseen, että kenttä on suljettu ja purkutyöt ovat käynnistyneet. Miesten edustus pelasi lauantaina 2.9. viimeisen kotipelinsä Keskuskentän nurmella rankkasateen piiskatessa jalkapallokansaa. Vaikka tunnelmassa oli pientä nostalgista haikeuttakin ilmassa, väistämättä mielessä kävi myös ajatus, että tätä ei kyllä jää ikävä. 

Uusi Keskuskenttä valmistuu ensi keväänä

Keskuskentän alueen tyhjennys on alkanut ja koko urakan pitäisi suunnitelman mukaan olla valmis toukokuun loppuun mennessä. Uudistuksen myötä saamme vihdoin Järvenpäähän edustusjoukkueiden tarpeita vastaavat tilat, ja samalla hieman helpotusta kesän kenttätilanteeseen. 

Keskuskentän nurmi korvataan tekonurmella. Tämä tarkoittaa sitä, että kentän käyttöaika pitenee huomattavasti verrattuna luonnonnurmeen niin kauden pitenemisen kuin päivittäisen käyttöajan kautta. Luonnonnurmi monista hyvistä ominaisuuksistaan huolimatta on Suomen olosuhteissa parhaimmillaan vain muutaman kuukauden vuodesta, eikä se kestä rasitusta samalla tavalla kuin tekonurmi. Tekonurmen myötä Keskuskentälle siirtyy nykyistä enemmän aikuisten ja nuorten 11v11 pelejä, ja kenttää käytetään myös harjoituskenttänä sen mukaan, miten otteluaikataulut ja muu kentän käyttö sen mahdollistavat. Tämä vapauttaa tilaa Koivusaaren ja Lukion tekonurmilta, jolloin Uudenmaan junioriliigan pelejä päästäisiin toivottavasti pelaamaan nykyistä enemmän ulkona. Kentän käyttöä päästään suunnittelemaan tarkemmin ensi vuoden puolella. 

Vanhan katsomon tilalle rakennetaan katettu katsomo, johon mahtuu 1500 katsojaa. Kentälle rakennetaan myös uudet huolto- ja pukuhuonetilat, ja juoksurata uusitaan. Yleisurheilun heittopaikat siirtyvät Juholanmäelle. Kentän suunnittelussa ovat olleet tiiviisti mukana miesten edustusjoukkue ja Palloliitto, jotta olosuhteet saadaan vastaamaan sarjalisenssien vaatimuksia ja seuran tarpeita. 


Siirtymäaika vaatii joustoja

Ennen uuden kentän valmistumista elämme siirtymäaikaa, jolloin kenttätilaa on tavallista vähemmän käytössä. Tämä tarkoittaa ensimmäisessä vaiheessa sitä, että miesten edustuksen sarjakautta ei voida viedä loppuun ulkokentillä, vaan jatkosarjan kotipelit pelataan Monitoimihallissa.  Seuraavat kotipelit ovat keskiviikkona 27.9. sekä sunnuntaina 1.10.  Pelit voivat aiheuttaa muutoksia hallin kalenteriin. Niin ikään ensi kevään aikataulut tulevat olemaan haastavia, kun kentän valmistumista joudutaan odottamaan pitkälle kevääseen. Toivomme kaikilta jäpsiläisiltä ymmärrystä ja joustoa, kun kasvavaa toimintaamme sovitellaan ensi kaudella olosuhteisiin, joissa on hetkellisesti puutteita. 

Uusi Keskuskenttä tuo kauan kaivattua parannusta jalkapallon olosuhteisiin Järvenpäässä, ja on taas yksi askel eteenpäin seuran toiminnan kehittämisessä.  


Ensi kesänä ei enää tarvita katsomossa sateenvarjoja.
Mutapainia ja maalivahtihommia sateisella nurmikentällä
Ohi on! Miesten edustuksen taustatiimiläisillä hymy herkässä viimeisen pelin jälkeen. Seuraavat matsit kuivassa ja tähän aikaan vuodesta jopa lämpimässä hallissa.
Vielä viimeinen silmäys vanhalle Keskuskentälle Kuvat: Kristiina Mattila