Mitä JäPS on tulevaisuudessa?

7.2.2024

Seuran strategiakausi on päättymässä, ja on jälleen aika suunnata katseet tulevaisuuteen. Mihin suuntaan haluamme mennä, mitä tavoitteita aiomme saavuttaa ja millä keinoilla pääsemme tavoitteisiimme? 

Näitä ja monia muita kysymyksiä tulemme seurana pohtimaan tämän vuoden aikana, kun rakennamme Järvenpään Palloseuran strategiaa seuraaville 3-5 vuodelle. 

Seuran johtokunta keskusteli strategiaprosessista tammikuun kokouksessaan ja päätti etenemisestä seuraavien suuntaviivojen mukaisesti. 

Strategiaprosessin ensimmäisessä vaiheessa analysoidaan, mikä on seuran nykytila. Mitkä ovat vahvuuksiamme ja missä meillä on kehitettävää? Tässä keskeisenä apuvälineenä on seurakysely, johon pelaajien vanhemmat, ikäluokkien valmentajat ja toimihenkilöt, aikuisharrastajat sekä katsojat ja vapaaehtoiset pääsevät vastaamaan helmikuun aikana. Toivottavasti mahdollisimman moni vastaa kyselyyn, jotta saamme piirrettyä tarkan kuvan siitä, mitä JäPS on tänään. 

Seurakysely JäPS-yhteisölle: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdxEJ8_-x59_mpOOlSCqZuep7emOOusgrWBgTk1f3nQa51KuA/viewform?usp=sf_link⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Samaan aikaan sisäisen analyysin kanssa pohdimme myös ulkoista toimintaympäristöämme. Keskeisiä kysymyksiä ovat mm. miten megatrendit vaikuttavat meidän toimintaamme, millaisia muutoksia lajin parissa on tapahtunut tai tapahtumassa, millaisessa kilpailutilanteessa elämme sekä miten sidosryhmiemme tilanne on muuttunut. Näistä muodostetaan kuvaa siitä, mitä mahdollisuuksia ja uhkia toimintaamme kohdistuu tulevaisuudessa. 

Keväämmällä siirrymme tarkastelemaan visiotamme, toiminta-ajatustamme ja arvojamme, joiden pohjalta muodostetaan strategiset päätavoitteet. Sen jälkeen tavoitteiden ja nykytilan välille rakennetaan reittikarttoja keinoista, joiden avulla pyrimme pääsemään tavoitteisiimme. Tähän työhön kutsumme mukaan teitä JäPSiläisiä tuomaan oman asiantuntemuksenne, kokemuksenne seuratyöstä ja ennen kaikkea intohimon tehdä Järvenpään Palloseurasta entistäkin parempi jalkapalloyhteisö. 

Kesälomien jälkeen viimeistellään vielä talouden suuntaviivat ja tuloskortit, sekä konkretisoidaan ensimmäiset toimintasuunnitelmat. Tavoitteena on, että seuran uusi strategia vahvistetaan seuran syyskokouksessa lokakuussa 2024. 


Tervetuloa mukaan tekemään JäPSin tulevaisuutta! 

Vesa Takko 
puheenjohtaja 

Marika Hagelin
toiminnanjohtaja 

Mikäli strategiatyöhön osallistuminen kiinnostaa, jätä yhteystietosi alle!

Mitkä seuraavista kiinnostavat sinua erityisesti? (Kartoittava kysymys, vastaus ei sido sinua mihinkään)