Uusi vuosi, uudet kumppanit: Stadium ja Visma

2.1.2023

Viime vuonna on valmisteltu useita uudistuksia, joita tuodaan nyt  uudella kaudella Järvenpään Palloseuran jäsenien arkeen.  Muutoksia on loppuvuodesta tehty seuran taloudenhoitoon, kun ikäluokat siirtyivät sähköiseen kirjanpitoon ja ikäluokkien omat pankkitilit lopetettiin. Vuoden 2023 alussa muutoksia tulee seuran ja joukkueiden lähettämien laskujen maksuvalvontaan sekä varustehankintoihin.


Uusi varustekumppanimme on Stadium

Kuten kauden päättäjäisissä kerrottiin, JäPSin sopimus pitkäaikaisen varustekumppanimme Intersport Järvenpään kanssa päättyi vuodenvaihteessa, ja jäpsiläiset vaatettaa jatkossa Stadium.  Uusi seuramallisto on jo saatavilla Stadiumin verkkokaupassa, josta jokainen voi tilata yksittäisiä puuttuvia varusteita. Laskun maksat kuten minkä tahansa muunkin verkkokauppaostoksen, ja voit valita toimitustavan sen mukaan, mikä sinulle parhaiten sopii. 

https://www.stadium.fi/seurat/2353665

Suurin osa hankinnoista tehdään jatkossakin joukkueen yhteistilauksina, ja joukkueiden varustevastaavat saavat näinä päivinä käyttöoikeudet Stadiumin Team Salesiin. Oikeaa kokoa voi käydä sovittamassa Stadium Tammistossa ja tulemme myös järjestämään seurasovituspäiviä, jolloin mallistoihin pääsee tutustumaan omissa tiloissamme. Stadium ja Adidas tukevat toimintaamme, eli ostosten keskittäminen Stadiumiin hyödyttää paitsi omaa joukkuetta, myös koko JäPS-yhteisöä.  

Eikä tässä vielä kaikki: Kuka tahansa voi tukea juuri sinun joukkueesi toimintaa tekemällä ostoksia Stadiumin myymälöissä ja verkkokaupassa. Stadium maksaa ostoista 3 % bonuksen tuen kohteeksi valitulle joukkueelle. Joukkueen tukijaksi pääsee rekisteröitymällä Stadiumin jäseneksi ja lisäämällä omassa profiilissa kohdassa Tue seuraasi tukikohteeksi Järvenpään Palloseura ja haluttu joukkue. Tätä varainhankintavinkkiä kannattaa jokaisen pelaajan jakaa omassa lähipiirissään! 


Laskujen maksuvalvonta siirtyy Vismalle 4.1.2023

JäPSin toimisto ja joukkueet lähettävät tuhansia laskuja joka vuosi. Moni lasku maksetaan syystä tai toisesta myöhässä, mikä aiheuttaa ylimääräistä työtä taloudenhoitajille, kun laskuista lähetetään muistutuksia joskus useampaankin kertaan. Maksamattomat laskut johtavat myös siihen, että joukkueilla ei ole varaa maksaa valmentajien palkkioita tai hallivuoroja, seura ei pysty maksamaan omia laskujaan ja halliyhtiöilläkin on rahat tiukassa, kun talven isot lämmityslaskut painavat päälle. Siksi seuran johtokunta on syksyllä päättänyt, että seuran saatavienhallinnan tehostamiseksi laskujen maksuvalvonta ja perintä siirretään Visma Financial Solutions Oy:n hoidettavaksi. Visma Financial Solutions Oy hoitaa jo yli 200 urheiluseuran maksuvalvontaa eli heillä on vahva kokemus meidän kaltaistemme yhteisöjen taloudesta ja toimintatavoista. 

Muutos tulee voimaan 4.1.2023, jonka jälkeen kaikki MyClubin kautta lähtevät laskut ohjautuvat automaattisesti Visman maksuvalvontajärjestelmään.  Visma hoitaa maksuvalvonnan, mahdolliset maksumuistutukset ja tarvittaessa perintätoimet seuran puolesta. Laskut lähetetään jatkossakin seuran toimiston ja joukkueiden toimesta. Pidemmästä maksuajasta on aina voinut sopia, jos oma talous on tiukalla, ja tämä on erityisen tärkeää laskujen perimisen siirtyessä Vismalle. Mikäli tarvitset lisää maksuaikaa laskullesi, ota yhteyttä laskun lähettäjään ennen laskun eräpäivää. Huomioi myös, että saajan tilinumero vaihtuu laskuilla ja käytä aina laskun viitenumeroa. Maksumuistutusten ja perinnän kulut sekä korot peritään velalliselta. 

Muutokset voivat alkuun tuntua hankalilta, ja joukkueiden toimihenkilöillä, pelaajien vanhemmilla sekä toimiston väellä on paljon uutta opeteltavaa. Näillä muutoksilla pyritään kuitenkin siihen, että niin me toimistolla kuin joukkueissa toimivat vapaaehtoisetkin pystyvät hoitamaan tehtäviään entistä helpommin ja siten aikaa jää rutiinien sijaan enemmän esim. toiminnan laadun, varainhankinnan ja koko JäPS-yhteisön kehittämiseen. 

Lisätietoja: Marika Hagelin marika.hagelin @ japs.fi 050 554 9011