JäPSin linjaus koronavirusepidemian leviämisen rajoittamiseen

13.3.2020

Palloliiton liittohallitus piti torstai-iltana 12.3. kokouksen koronavirusepidemiaan COVID-19 liittyen.

Hallitus päätti keskeyttää Palloliiton kilpailutoiminnan maaliskuun loppuun asti. Poikkeuksena ovat miesten Suomen Cupin neljännesvälieräottelut, miesten Futsal-Liigan, naisten Futsal-Liigan ja miesten Futsal-Ykkösen runkosarjan päätöskierrokset, jotka pelataan ilman yleisöä tulevana viikonloppuna.

Myös Palloliiton pelaajakehitystapahtumat, kuten Huuhkaja- ja Helmaripäivät, alueleirit, kehittymisen seurantatapahtumat ja alueturnaukset sekä valmentajakoulutukset on toistaiseksi peruttu.

Lisäksi ottaen huomioon Valtioneuvoston suositukset koronaviruksen leviämisen estämiseksi Palloliitto suosittelee seuroja keskeyttämään harjoitus- ja turnaustapahtumat maaliskuun loppuun asti.

JäPSin johtokunta kokoontui sähköpostikokoukseen perjantaina 13.3.

Seuran johto on tehnyt seuraavat linjaukset koronavirusepidemian leviämisen rajoittamiseen liittyen:

-        Seura kieltää toistaiseksi joukkueidensa ja toimijoidensa ulkomaan matkat seuratoiminnassa.

-        Joukkueharjoitukset ja harjoitusottelut perutaan maaliskuun loppuun saakka.

-        Seura suosittelee hyvää, omatoimista harjoittelua tauon aikana ja toivoo joukkueiden valmentajilta etänä annettavia omatoimisen harjoittelun mahdollistavia ohjeistuksia

-        Henkilökohtaiseen hygieniaan tulee kiinnittää erityistä huomiota ja sairaana tulee ehdottomasti pysyä kotona.

-        Turnaukset peruutetaan maaliskuun loppuun saakka.

-        Jalkapallohallit ovat avoinna normaalisti harjoitusvuorojen mukaisina

-        Epidemialla ei ole toistaiseksi vaikutusta joukkueiden maksuihin.

Ohjeistuksia tarkennetaan kokonaistilanteen mukaan, ja seura on valmis reagoimaan muutoksiin mahdollisimman nopeasti. Tilanteen kehittymistä tarkkaillaan koko ajan, ja jatkotoimista tiedotetaan tarpeen mukaan.

Pyydämme seuran jäseniä suhtautumaan epidemiaan asiaan kuuluvalla vakavuudella, mutta välttämään turhaa panikointia. Tehdään päätöksiä harkitusti ja viranomaisia kuunnellen.

Lisätietoa THL:n sivuilta https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19