JäPSin P08-ikäluokan toimintamalli tämän hetken harjoittelutilanteeseen

6.5.2020

Alla oleva teksti on ikäluokan sisäinen viesti, joka on siis esimerkki tavasta toimia tällä hetkellä. Mallia voi halutessaan hyödyntää oman ikäluokkansa toimintaan soveltaen. Tilaratkaisuja pohditaan kuumeisesti seuran ja kaupungin kesken ja niistä viestitään heti, kun tietoa saadaan.

IKÄLUOKAN VIESTI:

Hallituksen tiedotustilaisuudessa maanantaina kerrottiin, että liikuntaharrastukset on mahdollista aloittaa noudattaen voimassaolevaa kokoontumisten rajaamista enintään 10 henkilön ryhmiin. Ohessa tiivistelmä Palloliiton antamista ohjeista pienryhmäharjoitteluun sekä tietoa siitä, kuinka pienryhmäharjoittelu toteutetaan P08 ikäluokassa. Ohjeistukset tulevat todennäköisesti elämään kevään ja kesän aikana moneen kertaan, ja reagoidaan niihin sitä mukaa kun uutta tietoa saadaan. Pyydänkin teiltä vanhemmilta nyt erityistä valppautta joukkueen viestien lukemisen suhteen. 

1) Jos pelaajalla on hengitystieinfektion oireita, pelaaja ei saa osallistua harjoituksiin.Poissaolomerkintä MyClubiin selitteellä sairaana. Jos epäilet covid-19 tartuntaa, toimi THL:n ohjeiden mukaisesti.  

2) Jalkapalloharjoituksiin ei tule osallistua, mikäli kuuluu covid-19 viruksen kannalta johonkin riskiryhmään, tai jos vanhempi tai lapsi kokee tartuntariskin itselleen tai perheelle liian suureksiJos päätätte perheessänne, että pelaajan ei ole vielä aika palata jalkapalloharrastuksen pariin, ilmoitus minulle niin emme nimeä pelaajaa toukokuun pienryhmiin. 

3) Pienryhmään saa kuulua 9 pelaajaa + 1 valmentaja. Harjoitustapahtumat toteutetaan nimetyissä 9 pelaajan pienryhmissä, jotka pysyvät samoina toukokuun ajan. Peliryhmiin ei tehdä tässä vaiheessa muutoksia, vaikka pienryhmissä onkin eri kokoonpanot. Joukkuetreeneihin päästään tämän hetken tiedon mukaan palaamaan 1.6., kun kokoontumisrajoitus väljenee 50 henkilöön. 

4) MyClubiin lisätään toukokuun harjoitustapahtumat pienryhmittäin ja ilmoittautuminen on sallittu vain ryhmään kuuluville. Kenttävuoroista saadaan lisätietoa myöhemmin tällä viikolla. 

5) Harjoituksiin tullaan vasta juuri ennen harjoitusvuoron alkua. Ei siis kokoonnuta pallottelemaan ennen treenejä. Harjoituksiin tullaan ja sieltä poistutaan välttäen lähikontaktia. Tämä koskee myös vanhempia, eli harjoitusten aikana paikalla ovat vain valmentaja ja pelaajat. 

6) Harjoituksissa noudatetaan vähintään 2 metrin etäisyyttä henkilöiden välillä. Harjoitteet suunnitellaan siten, että tämä toteutuu. Palloon kosketaan vain jaloin, ei pääpeliä tai pallon koskettamista paljain käsin. Harjoituksissa ei käytetä liivejä. Tötsiä ym. apuvälineitä käsittelee vain valmentaja. 

7) Hygienia: Kaikki osallistujat pesevät kädet kotona ennen ja jälkeen tapahtuman. Juomapullo on henkilökohtainen, siitä ei saa juoda kukaan muu. Kentälle ei syljetä. Yskiminen ja aivastaminen hihaan tai paidan sisään. 

Harjoituksia koskevat ohjeet käydään läpi kunkin pienryhmän kanssa ennen harjoituksia. Näitä asioita tulee käydä läpi myös kotona pelaajan kanssa. Tarkennetaan tarvittaessa ohjeita, kun kenttävuorot selviävät. 

Noudatetaan yhteisiä pelisääntöjä niin voidaan jatkaa kovasti odotettua futiskautta ja pysyä terveinä! 

Futisterveisin

Marika