Säännöt

Kilpailusäännöt

Peliaika: 1x18 min

Maalit: Nappulamaalit 2 x 5 metriä.

Pelipallo: Jalkapallo koko 3.

Pelaajamäärä: Pelaajien enimmäismäärää turnauksessa on 10.

Pelaajalista: Joukkue toimittaa ennen ensimmäistä peliään turnaustoimistoon listan turnaukseen osallistuvista pelaajista. Pelaajalistan esimerkkipohja löytyy TÄÄLTÄ

Palkinnot: Kaikki pelaajat palkitaan osallistujamitalein. Lisäksi jokainen joukkue saa tsempparipalkinnon jaettavaksi valitsemalleen pelaajalle.

Sijoitusten määräytyminen:

  1. pisteet
  2. keskinäinen ottelu
  3. maaliero
  4. tehdyt maalit
  5. arpa

Peleissä käytössä normaalit jalkapallosäännöt seuraavin poikkeuksin:

Aloituspotku

Maalin tekeminen suoraan alkupotkusta johtaa maalin hylkäämiseen ja maaliheittoon tai -potkuun vastustajalle.

Maalipotku

Mistä tahansa rangaistusalueelta potkaisemalla maasta tai heittämällä. Pelissä olevan pallon maalivahti saa potkaista käsistään.

Sivurajat

P9, T8-9: Normaali rajaheitto. Väärän heiton voi pelinohjaajan opastuksen jälkeen uusia.

P8: Sivurajakuljetus tai sivurajapotku. Maalin tekeminen suoraan ensimmäisellä kosketuksella johtaa maalin hylkäämiseen ja maaliheittoon tai - potkuun vastustajalle.

Etäisyys

Vastustajan on oltava alkupotkuissa, maalipotkuissa, vapaapotkuissa, kulmapotkuissa ja rangaistuspotkuissa vähintään 5,5 metrin etäisyydellä pallosta.

Epäsuora vapaapotku

Rangaistualueella puolustavalle tai hyökkäävälle joukkueelle tuomittu epäsuora vapaapotku potkaistaan rikkomuspaikkaa lähinnä olevasta päätyrajan suuntaisesta rangaistusalueen rajan kohdasta.

Rangaistuspotku

Rangaistuspotkupiste on 7,5 metriä maalirajasta.

Vaihdot

Edestakaiset lentävät. Noudatetaan tasapuolisen peluuttamisen periaatetta.

Jokeripelaaja

Joukkue saa ottaa kentälle yhden lisäpelaajan, kun vastustaja johtaa vähintään viidellä (5) maalilla. Etu menetetään eron vähentyessä kahteen (2) maaliin. 

Paitsio

Paitsiosääntö ei ole voimassa.

Palautussääntö

(oma pelaaja potkaisee pallon oman joukkueen maalivahdille, joka ottaa pallon käteensä)

P9, T8-9: Normaali palautussääntö, vihelletään epäsuora vapaapotku hyökkäävälle joukkueelle ja vapaapotku suoritetaan rangaistusalueen rajalta.

P8: Ensimmäinen palautus sallitaan ja kerrotaan, että oman pelaajan syöttämää palloa ei saa ottaa käteen sekä annetaan pelin jatkua. Seuraavasta vihelletään epäsuora vapaapotku hyökkäävälle joukkueelle ja vapaapotku suoritetaan rangaistusalueen rajalta.

Vihreä kortti

Joukkueet saavat turnaustoimistosta ilmoittautuessaan 4 vihreää korttia (1/peli), joilla voivat pelien jälkeen palkita yhden omista pelaajistaan. Pelinohjaajat eivät jaa vihreitä kortteja, jotta pysyisimme paremmin aikatauluissa kiinni.

Henkilökohtaiset rangaistukset

Keltainen ja punainen kortti eivät ole käytössä. Tilanteen niin vaatiessa pelaajaa voidaan kuitenkin huomauttaa tai hänet voidaan jopa poistaa kentältä, mutta joukkue saa jatkaa täysilukuisena.