Pelisäännöt

Jalkapallojoukkueet laativat vuosittain ennen pelikauden alkua pelisäännöt niin vanhemmille ja valmentajille, kuin pelaajillekin.

Yhteisillä säännöillä varmistamme kaikkien mahdollisuuden tehokkaaseen ja mukavaan harjoitteluun. Säännöt auttavat positiivisen ja kannustavan ilmapiirin ylläpitämistä joukkueessamme.

Tärkeää on, että pelaajille annetaan liikunnan harrastamisen iloa sekä tuetaan myös muiden hyvien elämäntaitojen omaksumisessa. Sosiaalisten taitojen kehittäminen on meille yhtä tärkeää kuin jalkapallotaitojen kehittäminenkin ja kannustamme hyvään koulumenestykseen!

JäPS P08

VANHEMMAN PELISÄÄNNÖT 2018-19

1. Seuraan säännöllisesti joukkueen info-kanavia: ikäluokan kotisivuja, ikäluokan Facebook-sivuja, myClub:ia, WhatsApp-ryhmää ja viikkomeilejä.

2. Kannustan ja ohjaan lasta omatoimiseen harjoitteluun, sekä koulusta saatujen läksyjen tekemiseen.

3. Valvon lapseni SOME-käyttäytymistä ja puhun hyvien SOME-tapojen puolesta. Myös SOMEssa kiusaaminen on kiusaamista!

4. Huolehdin lapsen riittävästä unen saannista ja terveellisestä ruokavaliosta.

5. Tuon lapsen tapahtumiin ajoissa ja ilmoitan poissaoloista mahdollisimman aikaisin myClub:in kautta, ja tekstiviestillä valmentajalle, jos pelitapahtumaan on aikaa alle 1 vrk.

6. Huolehdin, että pelaajalla on tapahtumissa asianmukainen varustus. Tekonurmikentillä turf-kengät (tuplarusetilla) (Monitoimihallissa myös muut tekonurmikengät käyvät), pallo kovaksi pumpattuna, juomapullo täynnä, talvella ulkotapahtumissa riittävän lämpimät vaatteet jne.

7. Kannustan ja arvostan, myös vastustajia. 

8. Osallistun omien mahdollisuuksieni mukaan joukkueen toimintaan.

9. Puutun kiusaamiseen, jos sellaista huomaan ja ilmoitan siitä joukkueen vastuuhenkilölle.

10. Annan työrauhan valmentajille ja pelinohjaajille. Jos minulla on aihetta antaa negatiivista palautetta/kritiikkiä, teen sen kahden kesken.

11. En esiinny päihtyneenä ja pidän alkoholin, tupakan ja nuuskan pois joukkueen tapahtumista.

12. En käytä sopimatonta kieltä.

13. Mikäli en noudata näitä sääntöjä, tiedostan, että joukkueen vastuuhenkilöstö voi poistaa minut tapahtumasta.


VALMENTAJAN PELISÄÄNNÖT 2018-19

1. Joukkue harjoittelee ja pelaa perustuen vastuuvalmentajan laatimiin kausi- ja harjoitussuunnitelmiin, sekä pelikirjaan.

2. Saavun tapahtumiin ajoissa ja olen tietoinen harjoituksiin saapuessa kyseisen päivän harjoitteista, sekä peleissä joukkueen tavasta pelata.

3. Kannustan ja arvostan, myös vastustajia. Opetan, autan ja tuen kaikkia pelaajia. Mahdollistan asioita ja hyväksyn kaikki pelaajat. 

4. Pyrin antamaan pelaajalle mahdollisimman paljon henkilökohtaista palautetta ja hyväksyn myös ohjeet ja kritiikin itseäni kohtaan.

5. Puutun kiusaamiseen, jos sellaista huomaan tai kuulen, että sellaista on ollut. Meillä on nolla-toleranssi kiusaamisen suhteen!

6. Annan pelinohjaajille/tuomareille työrauhan.

7. En käytä sopimatonta kieltä.

8. En esiinny päihtyneenä ja pidän alkoholin, tupakan ja nuuskan pois joukkueen tapahtumista.

  

PELAAJAN PELISÄÄNNÖT 2018-19

1. Koulunkäynti on "päätyöni", joten teen aina läksyt ja hoidan muutkin kouluvelvollisuuteni hyvin.

2. Tulen harjoitus- ja pelitapahtumaan ajoissa ja asianmukaisella varustuksella: kengät tuplarusetilla, pallo kovaksi pumpattuna, vesipullo täynnä jne. 

3. Kuuntelen valmentajaa ja seuraan ohjeita.

4. Harjoittelen ja pelaan aina keskittyneesti, niin hyvin kuin pystyn.

5. En häiritse muiden harjoittelua tai pelaamista.

6. Kannustan joukkuekavereita aina ja en hauku ketään, en kiusaa, en satuta, enkä kiroile.

7. Pelaan reilua peliä ja kunnioitan joukkuekavereita ja vastustajia.

8. Pidän hauskaa!


PELISÄÄNTÖJÄ RIKOTTAESSA:

1. Sääntöjä rikottaessa valmentaja voi laittaa pelaajan sivuun harjoituksesta tai pelistä. Jäähylle joutuvan pelaajan kanssa valmentaja aina keskustelee, miksi hän joutui jäähylle ja mitä seuraa, jos sääntöjen rikkominen jatkuu.

2. Jäähyn uusiutuessa samassa harjoituksessa tai pelissä, pelaaja voi joutua sivuun harjoituksen tai pelin lopun ajaksi. Sivuun joutumisesta tiedotetaan vanhempia. Vanhemmille ja pelaajalle kerrotaan mitä seuraa, jos sääntöjen rikkominen jatkuu.

3. Mikäli pelaaja seuraavissa harjoituksissa tai peleissä jatkaa sääntöjen rikkomista, niin hän joutuu sivuun harjoituksen tai pelin lopun ajaksi ja asiasta keskustellaan vanhempien ja pelaajaan kanssa ja pelaaja voidaan tarvittaessa asettaa määrämittaiseen osallistumiskieltoon joukkueen tapahtumiin.