JäPS Utd hopealle Kirkkonummen turnauksen kilpasarjassa

7.10.2021

JäPS Utd eli juuri päättyneellä kaudella P13 Kolmosta pelannut nollakasiryhmä lähti 25.9. pelattuun KCM Kirkkonummi Syysturnauksen kilpasarjaan selvästi haastajan asemassa. Tavoitteena oli saada pojille kovia pelejä ja viimeinen yhteinen turnauspäivä ennen siirtymistä isolle kentälle. Vastustajat olivat pääosin P13 Kakkosesta, mikä ennakoi hikistä päivää ryhmällemme. 

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui Kasiysi, jonka kanssa käyty tasainen vääntö tuotti kyllä maalipaikkoja, mutta pisteet tasattiin lukemin 0-0. Päivän toisessa pelissä FC Kirkkonummea vastaan saatiin sitten maalihanat auki, kun ensin Hugo laukoi boksin rajalta pallon vasempaan alanurkkaan ja hetkeä myöhemmin Illen pusku upposi turnausisäntien verkkoon. Kun vielä Valtteri piti nollan omassa päässä, tuloksena oli makoisa 2-0 voitto. Evästauon jälkeen oli vastassa Ponnistus viimeisessä alkulohkopelissä. Peli näytti jo kääntyvän vastustajalle, mutta kapteenimme Oskun vuorenvarma rankkari toi sinipaidat takaisin peliin 1-2 kavennuksella. Tasoitusta jahdattiin täysillä loppuun asti, ja viime sekunneilla Nicolas tykittikin pallon tyylikkäästi ilmasta maaliin. Tasapeli 2-2 riitti tasaisessa lohkossa kakkossijaan ja pääsyyn finaalipeleihin. 

Utd:n välierävastustajaksi tuli toisen lohkon voittanut KJP. Pojat lähtivät taistelemaan ennakkoluulottomasti kovaksi tiedettyä vastustajaa vastaan ja pelasivat hyvin yhteen joukkueena. Puolustuspeli toimi loistavasti ja maalipaikkojakin saatiin luotua. Varsinainen peliaika päättyi 0-0 ja edessä oli rankkukisa. Turnauksen tsemppariksi valittu veskarimme Veeti osoitti jälleen kylmähermoisuutensa, ja torjui peräti kaksi KJP:n kolmesta vedosta. Kun Utd:n laukojat Olli ja Hugo laittoivat pallon verkkoon omilla vuoroillaan, oli edessä finaalipeli heti välierän jatkoksi. Finaalissa Utd sai vastaansa syksyllä Ykköseen nouseen HooGeen. Poikien puhti ei enää riittänyt pitämään vastustajan maalitykkiä aisoissa ja takkiin tuli selvin luvuin 5-0. 

Kokonaisuutena turnaus sujui erinomaisesti ja koko Utd-ryhmä teki alusta loppuun töitä joukkueena hyvällä tsempillä ja itsensä ylittäen. Hopeamitaleihin oli hyvä päättää viimeinen 8v8 turnaus. 

Hopeamitalistit Eino, Elkku, Ale, Valle, Emppu, Hugo, Veeti, Nico, Ille, Olli, Pessi, Mikke, Osku, Mikko ja Rasse