Säännöt ja info

Yleistä

Turnauksessa noudatetaan SPL:n jalkapallosääntöjä (2020), sekä SPL:n Kaikki pelaa sääntöjä 2019 (maalipotku, sivurajaheitto, puolen kentän paitsio), poikkeuksena erikseen mainittavat sääntömuutokset.


Pelikenttä

Pelialusta on tekonurmi. Käytössä 2 kpl 8 v 8 pelikenttää (klo 8.30-17.00) Järvenpään Monitoimihallissa (kuplahalli). 


Pelioikeus

Pelioikeus on 1.1.2010 tai sen jälkeen syntyneillä pojilla ja tytöillä, jotka ovat kirjoilla ko. seurassa.


Peliaika, -muoto ja -tapa

Pelimuoto on 8 v 8. Alkusarja pelataan neljässä 4 joukkueen lohkossa. Lohkojen joukkueet pelaavat yksinkertaisen sarjan. Jatkopelejä tulee kaikille joukkueille 2 kpl. Lohkojen ykköset pelaavat turnauksen sijoista 1-4, lohkokakkoset sijoista 5-8, lohkokolmoset sijoista 9-12 ja lohkoneloset sijoista 9-16. 

Joukkueiden sijoitus Alkulohkossa määräytyy seuraavien kriteerien mukaan:

Sarjassa voitosta 3 pistettä ja tasapelistä 1 piste.  Joukkueiden päätyessä sarjoissa tasapisteisiin sijoituksen ratkaisee:

1. Keskinäisten otteluiden pisteet

2. Keskinäisten otteluiden maaliero

3. Keskinäisten otteluiden tehdyt maalit

4. Kaikkien otteluiden maaliero

5. Kaikkien otteluiden tehdyt maalit

6. Arpa

Sijoitusotteluissa tuloksen ollessa tasan pelin loputtua, suoritetaan rp-kilpailu ensin kolmella (3) laukojaparilla ja mikäli edelleen  tasan, yhdellä (1) parilla kerrallaan ratkaisuun asti. Sama pelaaja ei saa tulla laukaisemaan uudestaan, ennen kuin kaikki joukkueen pelaajat ovat käyneet laukaisemassa. 


Pelipaidat

Ohjelmassa ensin mainittu joukkue on kotijoukkue. Jos joukkueen pelipaidat ovat samanväriset, vaihtaa vierasjoukkue paitoja tai käyttää liivejä.


Vaihdot

Vaihdot ovat edestakaisia ja lentävät. Vaihdot suoritetaan läheltä keskirajaa.


Palkinnot

Turnauksen paras joukkue palkitaan pokaalilla ja kolme parasta joukkuetta kulta-, hopea- ja pronssimitaleilla. Palkinnot jaetaan viimeisen pelin jälkeen kisatoimiston edessä. 

Lisäksi jokaisen joukkueen tsemppari palkitaan tsempparipalkinnolla.  


Palvelut

Turnausalueella toimii buffet, jossa on tarjolla kahvia, virvokkeita sekä suolaista ja makeaa syötävää.  Joukkueet voivat tilata lounaan ennakkoon (tilaukset viimeistään 18.9.), ruokailu tapahtuu hallin viereisessä huoltorakennuksessa.

WC-tilat ja pukukopit vaatteiden vaihtoa varten ovat käytettävissä kentän vieressä olevassa erillisessä huoltorakennuksessa, myös Auto-Arita Areenan wc on käytettävissä. Pukuhuoneisiin ei voi jättää tavaroita päivän ajaksi, sillä turnausruokailu tapahtuu pukuhuoneissa. 


Turnaustoimisto

Turnaustoimisto sijaitsee Monitoimihallissa lämmittelyalueen vieressä. Joukkueita pyydetään ilmottautumaan toimistoon tullessaan paikalle. 


Ensiapu

Joukkueet hoitavat itse pienimmät kolhutt ja nyrjähdykset. Toimistosta löytyy lisää ensiaputarvikkeita ja ensiavusta vastaava henkilö.


Vastuuhenkilö

Mirjam Kallioranta, p.0504100123